Hyldeblomstdrik
Lav din egen hyldeblomstdrik af naturens egne råvare
Copyright
Lenette Schunck Svendsen
Copyright
Lenette Schunck Svendsen
I skal bruge:
ca. 20 blomsterklaser
2 citroner i tynde skiver
1 l vand
1 kg lys farin
20 g citronsyre
1 tsk. natron
Hyldeblomstklaserne samt de skivede citroner lægges lagvis i en gryde. Vandet bringes i kog, og heri opløses farin. Sukkervandet afkøles, og citronsyren opløses heri. Sukkervandet hældes over hyldeblomsterne, og det hele trækker i ca. tre døgn. Mens blomsterne ligger i lagen, må der røres af og til for at få blomsternes smag over i lagen.
Derefter sies citron og blomsterklaser fra, og 1 teske natron opløst i lidt koldt vand til-sættes.
Saften fortyndes og nydes i sommervarmen med isterninger i.
Velbekommen!
Copyright
Lenette Schunck Svendsen
Læreplans-område
Natur, udeliv og science