Huler

Tag ud i naturen og byg en hule
Hule

Kreativitet, fantasi, rollelege og samarbejde. Det er meget udviklende at bygge huler, og det er en aktivitet, der taler til alle børn, og også de voksne bliver grebet af de arkitektoniske udfordringer!
Hvorfor bygger børn huler? Et afgrænset rum giver tryghed, og rummet taler til fantasien. Man kan gemme sig og måske endda finde ly for regnen. Følelsen af at have skabt noget. Man kan komme langt med en presenning og noget reb, men man kan også lide på det man finder derude (+ lidt snor). Nedfaldne grene, græs, affald smidt i naturen, buske og træstammer. Børnene finder hurtigt ud af at indrette boligen med træstykker som bord og stole og gamle glas som gryder og fade.

Læreplanerne: "At lege, samarbejde og løse opgaver i fællesskab".

 

En fælles hule til indtagelse af madpakker og ly for byger:

Halvtag i skoven

Man skal bruger: 4-8 reb på ca. 3 meter, en presenning og 3-4 gode lange rafter. Hulen laves som et skråtag ved at binde en rate fast mellem to træer i 1½ meters højde og herefter binde to tværliggende rafter fast på denne tværligger i hver sin ende tæt på træerne. Presenningen bindes fast som tag. Børnene hjælper gerne til og bygger endevægge og små rum med de grene, de har samlet.

 

Man kan også arbejde med huler af mere permanent karakter på legepladsen eller i et hjørne af en skov, hvor man har fået lov af ejeren.

Pilehytte

Pilehulen

Pil er et godt materiale, da det er bøjeligt og endda har den egenskab, at hvis man bygger om foråret, kan hulen slå rødder og blive grøn og endda vokse! Mange mindre firmaer har specialiseret sig i kurser om pilefletning, så kan forældre og børn selv være med til at bygge. Søg under

pilefletning på Internettet.

Og husk: En god hule er for lille til voksne!