Lav et terrarium

Lav et terrarium og fang små dyr
Lav et terrarium

Sådan kan i holde de små dyr i fangeskab 

Hvis I har lyst til at beholde små dyr I har fanget i et par dage, kan i på forhånd indrette et terrarium hjemme i institutionen. Et terrarium giver mulighed for at flytte noget af naturen med sig hjem på legepladsen. Det kan være praktisk af hensyn til normale rutiner i institutionen, der gør det nødvendigt at være hjemme. Et terrarium er som oftest et projekt, der strækker sig over nogle dage. Har man det stående for længe, er risikoen for mistrivsel større og børnene mister interessen, med mindre de voksne har en målsætning og et længere projektforløb omkring terrariet planlagt.

Indretning
Terrariet af plastik eller glas skal indrettes med jord, blade, sten og planter samt fugt og føde til dyrene (æbleskrog og andre madrester). Har I ikke et plasticterrarie, kan en papkasse sagtens bruges.
Orme kan holdes i en sodavandsflaske med jord.
Generelt kan man sige, at jo mere terrariet ligner de omgivelser dyret blev fundet i, jo bedre.

Lav et terrarium

Fra æg til voksen bille
I en dyrehandel kan købes melorme, som er meget nemme at holde i institutionen. Melorme er larver af melskrubbebiller. Lad et par børn deles om et plastik-honningbæger (husk at lave huller i låget), fyld ca. 2 cm havregryn i, og læg jævnligt et stykke agurk eller gulerod ned sammen med fx 10 melorme.

Nu kan børnene følge dyrenes udvikling. Der vil nok gå et stykke tid inden de pludselig en dag vil opdage en puppe - og efter noget tid en voksen melskrubbebille. Når børnene en gang i mellem skifter havregryn, så skal de huske at hælde en del af melstøvet tilbage, da det indeholder mange æg. En melskrubbe-hun kan lægge ca. 500 æg i sin ca. 10 uger lange levetid.

I kan også lave et myrebo eller en regnormehule se disse aktiviteter