Havets dyr

Tag ud til vandet og fang havets dyr
børn strand berit westi via grønne spirer

Når man skal fiske med net i havet, skal man have et net, der kan holde til klumper af tang og sten. Et net med større masker er mindre sårbart og kan trækkes hurtigere gennem vandet.

Den bedste årstid er slutningen af juni, juli, august, og september.

Gode råd:

Spande og bakker bør være hvide. Klodsekasser og opvaskebaljer er udmærkede. Særligt godt bliver det, hvis I har et akvarium i plastic.

Havdyr mellem stenene:

Mange små havdyr gemmer sig i tangskoven eller mellem store sten. Nogle suger sig ligefrem fast på stenene. Hvis man stryger nettet hurtigt gennem noget tang eller over sandbunden, er der gode muligheder for fangst. De fleste dyr er dog temmelig hurtige.

Til havs med et net:

En voksen kan med fordel gå længere ud i et par waders med en stålketsjer eller rejestrygenet (sidstnævnte kræver fisketegn), det giver et større udbytte. Udstyret kan ofte lånes af lokale naturvejledere eller i "grejbanker".

Pas godt på jeres fangst:

Vandet i baljen skal være køligt og iltrigt, så I må skifte noget af det jævnligt, hvis det er en varm dag og eventuelt sætte akvariet i skyggen. Tag ikke dyrene unødigt op af vandet. Efter endt studium hældes dyrene tilbage i havet. Der er tale om saltvandsdyr, og hvis man tager dem med hjem, så dør de.

Almindelig reje skitse

Studer dyrene i har fanget:

Nu kan I sammen studere fangsten. Find ud af hvad dyrene hedder. Se på deres bevægelser. Det er sjovt at se på dem i en lup. Dyrene er alle rovdyr. Hvis de spiser hinanden, er det en helt naturlig adfærd. De fleste af dyrene vil gerne gemme sig, og nogle af dem er natdyr, så man må være lidt tålmodig.